Mehmet Şimşek: Enflasyondaki düşüş cesaret verici

Mehmet Şimşek: Enflasyondaki düşüş cesaret verici Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Kasım ayında da devam eden çekirdek enflasyondaki düşüş cesaret vericidir.” diyen Şimşek, enflasyonun eylül ayından kasım ayına kadar gerçekleşen düşüşünü aktardı. Şimşek’in aktardığı rakamlara göre, Eylül  ayı enflasyon oranlar 5,28 seviyelerindeyken, Ekim ayında bu rakam 3,72 seviyelerine geriledi. Enflasyon rakamları geçtiğimiz Kasım ayında ise...

Mehmet Şimşek: Enflasyondaki düşüş cesaret verici

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mehmet Şimşek: Enflasyondaki düşüş cesaret verici

Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Kasım ayında da devam eden çekirdek enflasyondaki düşüş cesaret vericidir.” diyen Şimşek, enflasyonun eylül ayından kasım ayına kadar gerçekleşen düşüşünü aktardı.

Şimşek’in aktardığı rakamlara göre, Eylül  ayı enflasyon oranlar 5,28 seviyelerindeyken, Ekim ayında bu rakam 3,72 seviyelerine geriledi. Enflasyon rakamları geçtiğimiz Kasım ayında ise 1,96’ya gerilemiş vaziyette.

Bu düşüşün enflasyonda momentum kaybı anlamına geldiğini belirten Şimşek,Yıllıklandırılmış çekirdek enflasyon hedeflerimizle uyumlu. Enflasyonla mücadele süreç işi; programımızı kararlılıkla uyguluyoruz, başaracağız. dedi.

Mehmet Şimşek: Enflasyondaki düşüş cesaret verici

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.